6 tip til at undgå søvnighed i dagtimerne
Read Time:4 Minute, 4 Second

6 tip til at undgå søvnighed i dagtimerne

0 0

Næsten alle har dage, hvor de vil sove ind. Men for nogle mennesker forstyrrer overdreven søvnighed daglige job, børnepasning og endda fritidsaktiviteter. Dette er kendt som hypersomni eller tilbagevendende søvnighed, der får folk til at ønske at lure ofte, selv på arbejdspladsen.

Ikke overraskende begynder problemet med søvnighed i dagtimerne typisk om natten. Selv et par nætter med dårlig søvn, eller ikke at få nok uforstyrret søvn, kan bremse dig og ødelægge dit humør.

Søvnighed i dagtimerne er ofte forårsaget af dårlige søvnvaner. Prøv disse 12 teknikker til at forbedre din nattesøvn og undgå træthed i dagtimerne, før du har flere søvnige og irritable dage.

  1.Få tilstrækkelig nattesøvn

Det kan virke indlysende; alle ofrer en time eller to søvn om morgenen eller om natten for at gøre andre ting. De fleste mennesker kræver syv til ni timers søvn om natten, mens teenagere typisk kræver i alt ni timer. Hvis du arbejder som sikkerhedsvagt, en elektriker, der arbejder i et elselskab, eller ethvert job, der kræver, at du ikke sover om natten, skal du planlægge otte til ni timer om natten.

  2.Indstil konsekvente, sunde måltider

Vores døgnrytme er hjulpet på vej af regelmæssige måltider samt regelmæssige søvntider. At spise en sund morgenmad og frokost til tiden, i stedet for at tage en doughnut og kaffe om morgenen eller en sen sandwich på flugt, eliminerer energiunderskud i løbet af dagen, hvilket vil forværre din træthed. Eller tag koffeinpiller med din frokost for at hjælpe dig med at holde dig opmærksom. Planlæg at afslutte dine måltider to til tre timer før du går i seng.

  3.Indstil en konsekvent vækningstid

Folk, der har svært ved at sove, rådes ofte til at gå i seng og vågne op på samme tid hver dag, også i weekenden. Men hvis du lider af søvnløshed og allerede har problemer med at falde i søvn, kan indstilling af en ideel sengetid tilfældigt føre til endnu mere stress.

  4.Øv

Regelmæssig motion (30 minutter om dagen på de fleste dage) har mange søvnfordele. Motion, især aerob træning, hjælper folk med at falde i søvn og sove bedre.

Motion giver dig også ekstra energi i løbet af dagen og holder dit sind skarpt. Og hvis du træner udenfor i løbet af dagen, får du endnu flere fordele. Søvneksperter anbefaler 30 minutters sollys hver dag, da det hjælper med at regulere vores søvnmønstre.

  5.Gå ikke i seng, før du er søvnig

Hvis du går i seng, når du er træt, er det usandsynligt, at du falder i søvn. Skelne mellem følelserne af søvnighed og træthed. Gå i seng, når du er søvnig – dine øjne er hængende, du er døsig, og du nikker. Det er en helt ny følelse.

  6.Opret et afslappende sengetidsritual

Et afslapningsritual før sengetid kan hjælpe dig med at afbryde forbindelsen til dagen, især fra aktiviteter, der er meget stimulerende eller stressende, hvilket gør søvn vanskelig. Prøv meditation, et varmt bad, afslappende musik eller læse en bog. En kop urtete eller varm mælk kan også være beroligende, men undgå dem, hvis de får dig til at vågne op midt om natten for at bruge badeværelset.

Konklusion

Visse tilstande og stoffer kan også forårsage søvnighed. Søvnproblemer er ofte forbundet med psykiske sygdomme som depression, posttraumatisk stresslidelse og angst. Sovespecialister kan hjælpe dig med at opbygge sundere søvnvaner og holdninger ved at oprette en behandlingsplan, der omfatter den underliggende søvnforstyrrelse.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Derfor skal du overveje firmafrokost København
Next post Bedre indeklima med energioptimering